Олександр Турчинов: Відбулися перші льотні випробування БПЛА оперативно-тактичного рівня (фото, відео)
середа, 8 листопада 2017, 15:07

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов взяв участь у перших льотних випробуваннях БПЛА оперативно-тактичного рівня «Горлиця» виробництва ДП «Антонов».

За словами Олександра Турчинова, коли Україна починала протистояти російській агресії в 2014 році, «у нас на фронті взагалі не було безпілотних літальних апаратів». «А зараз ми маємо велику кількість вироблених на українських підприємствах безпілотних комплексів тактичного рівня», - сказав він, додавши, що випробування пройшли і БПЛА бойового застосування.

«У нас серед українських виробників БПЛА тактичного рівня існує навіть конкуренція», - наголосив він.

Водночас, за словами Олександра Турчинова, РНБО України ставить завдання перед українським ОПК нарощувати потужність безпілотних літальних комплексів.

«Сьогодні відбулися перші льотні випробування БПЛА вже оперативно-тактичного рівня «Горлиця», виробленого на нашому ДП «Антонов». Цей БПЛА здатний безперервно триматися у польоті 7 годин, працювати  на висоті 5 тисяч метрів, дальність його польоту – понад тисячу кілометрів», - сказав Олександр Турчинов.

Крім того, він повідомив, що за технічними характеристиками БПЛА здатний виконувати різні функції, зокрема вести розвідку, забезпечувати координацію вогню, а також вогневе враження супротивника, використовуючи ракети «повітря-земля».

За словами Олександра Турчинова, саме за такими БПЛА майбутнє: «Як тільки ми відпрацюємо оперативно-тактичний і оперативний рівень, наступним кроком буде створення БПЛА стратегічного рівня».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua