Олександр Турчинов: Відповідальність за загибель члена СММ ОБСЄ та поранення двох представників Місії несе військово-політичне керівництво РФ
понеділок, 24 квітня 2017, 16:23

Відповідальність за загибель члена Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (громадянина США) та поранення двох представників Місії (громадян Німеччини та Чехії) лежить на військово-політичному керівництві Російської Федерації.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов у коментарі журналістам.

«Цей підрив є спланованим терористичним актом, скерованим проти Місії ОБСЄ на Донбасі. Повну відповідальність за цей терористичний акт несе військово-політичне керівництво РФ, яке контролює окуповану територію Донбасу. Жодні дії гібридних військ не відбуваються без узгодження з російським Генштабом», - наголосив Турчинов.

За його словами, вчора на окупованій Росією території в районі населеного пункту Пришиб на Луганщині під час слідування патруля СММ ОБСЄ одна з машин підірвалась на міні, закладеній бойовиками російсько-терористичних угруповань. «Одне із завдань, яке відпрацьовували терористи під час підриву автомобіля СММ ОБСЄ, - призупинення патрулювання окупованої території для масштабного та неконтрольованого переміщення російського озброєння та військової техніки з метою подальшої підготовки масштабних військових провокацій», - повідомив Секретар РНБО України.

«Хочу наголосити, що про маршрут слідування представників ОБСЄ було попереджено російських військових представників в СЦКК та підконтрольні їм незаконні військові формування, які надали відповідні гарантії безпеки представникам ОБСЄ», - сказав він, додавши, що патруль СММ ОБСЄ не відхилявся від запланованого маршруту.

На його думку, заява С. Лаврова щодо «необхідності негайного пошуку винних» є блюзнірською та цинічною, «тому що винні в цьому теракті знаходяться в Кремлі і несуть повну відповідальність за кров як представників ОБСЄ, так і українських військових і цивільних громадян, які третій рік поспіль гинуть на Донбасі через агресію РФ».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua