Олександр Турчинов: Відповідно до рішення РНБО України запрацювала комплексна система інформаційної протидії (відео)
четвер, 19 квітня 2018, 17:33

Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України в Донецькій та Луганській областях запрацювала комплексна система інформаційної протидії.

Про це повідомив Секретар РНБО України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов.

Запуск системи з президентського Ситуаційного центру відбувся за участю Президента України Петра Порошенка.

За словами Олександра Турчинова, вздовж усієї лінії розмежування у стислі терміни була змонтована та почала діяти високоефективна технологічна система, яка дозволяє «повністю блокувати аналогове та цифрове телерадіомовлення, що транслюється з російської території та з окупованої Росією території України».

«Водночас технологічний комплекс, розроблений національними виробниками, блокуючи російський сигнал, не перешкоджатиме українському телерадіомовленню», - повідомив Секретар РНБО України.

Він також зазначив, що зусиллями ДССЗІ та Концерну РРТ закладено потужний потенціал для розвитку комунікаційної інфраструктури, відновлення національного мовлення і запровадження сучасних цифрових технологій у регіоні.

«Відбудова зруйнованої окупантами телевізійної вежі в місті Краматорськ, облаштування на лінії розмежування 30 аналогових телевізійних та 32 радіо-FM-передавачів, запровадження цифрового телевізійного мовлення з РТС міста Волноваха та ряд численних інших кроків з розбудови інфраструктури національних інформаційних комунікацій стали надійним підґрунтям відновлення українського мовлення в Донецькій та Луганській областях і основою повернення громадянам їх конституційного права на вільний доступ до інформації без будь-яких обмежень і перешкод», - сказав Олександр Турчинов.

Секретар РНБО України також наголосив, що досвід запровадження нових технологій «для нас дуже важливий у зв’язку з міжнародними зобов’язаннями, за якими Україна в цьому році має перейти виключно на цифровий стандарт ефірного телемовлення».

Він пояснив, що вздовж українсько-російського кордону «місце українського аналогового мовлення, яке припинить мовлення, можуть спробувати захопити російські телеканали».

«Технологія, яка використовується в комплексній системі інформаційної протидії, після її розгортання в окремих регіонах дозволить повністю заблокувати російське аналогове та цифрове телерадіомовлення вздовж усього українсько-російського кордону», - повідомив Олександр Турчинов.

 «Це дасть нам можливість захистити українських громадян від брудних потоків цинічної інформаційної агресії, які линуть з російського телерадіоефіру з метою дезінформації та дестабілізації ситуації в Україні», - сказав Секретар РНБО України.

Довідково: Вже заблоковано понад 40 телеканалів, поширення трансляції яких у нашій державі обмежено рішеннями Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, а також мовників, що підпадають під дію санкцій, уведених Указом Президента  України  від 15.05.2017 № 133. Зокрема, припинено ефірне мовлення таких відверто антиукраїнських інформаційних джерел, як "Новороссия ТВ", "Роcсия-24", "ОплотТВ", "1-й Республиканский", "НТВ", "Россия-1" та ряду інших пропагандистських засобів гібридної війни.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua