Олександр Турчинов відвідав передові оборонні рубежі Збройних Сил України у зоні проведення АТО (фоторепортаж, відео)
середа, 10 лютого 2016, 18:02

Секретар РНБО України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов відвідав передові оборонні рубежі Збройних Сил України у зоні проведення АТО, які зазнають найбільших обстрілів з боку російських окупаційних військ.

Олександр Турчинов побував на оборонних позиціях наших військ в районі Зайцевого, Майорського, а також у районі Донецького аеропорту, Опитного та шахти «Бутівка».

За словами Турчинова, не було жодного дня, коли російські окупаційні війська та терористичні угруповання, порушуючи Мінські угоди, не обстрілювли б наші позиції. «Так і сьогодні, під час нашого перебування в районі Донецького аеропорту, вівся вогонь по наших позиціях», - наголосив він.

Перебуваючи на передовій, Олександр Турчинов перевірив надійність оборонних рубежів та ефективність захисту особового складу, який перебуває в епіцентрі вогневих провокацій. Секретар РНБО України також перевірив логістичне забезпечення першої лінії оборони та матеріально-побутові умови проходження служби нашими військовими.

«В організації побуту військових дуже багато залежить від професійності та відповідальності командирів. Там, де сильний командир, - там і з обороною все надійно, і з побутом все нормально», - зазначив він. Секретар РНБО України назвав позитивним те, що  на одному із передових опорних пунктів, «з якого добре проглядається місто Горлівка та який фактично щодня знаходиться під обстрілами, військові зробили не просто підземну баню, а баню з парилкою».

За його словами, аналогічна ситуація з організацією надійної оборони та гідного побуту військових «і на наших бойових позиціях на шахті «Бутівка», яка ще з часів боїв за Донецький аеропорт перебуває в епіцентрі бойових дій».

Під час перебування на контрольно-пропускному пункті в районі Зайцевого, робота якого була тимчасова призупинена через постійні обстріли і небезпеку для життя громадян, Олександр Турчинов звернув увагу прикордонників і представників СБУ «на необхідність посилити якість перевірок після відновлення роботи КПП для недопущення проникнення на територію України представників диверсійних та терористичних груп».

«КПП у Зайцевому буде відкрито лише після припинення обстрілів цього району», - зазначив він, додавши, що у зв'язку із значним збільшенням кількості обстрілів може бути закритим і контрольно-пропускний пункт у районі населеного пункту Мар'їнка.

Разом з тим, Секретар РНБО України підкреслив, що закриття контрольно-пропускних пунктів – «не метод покарання, а форма захисту життя наших громадян, які ними користуються».

Окрім того, на КПП Зайцеве Олександр Турчинов провів нараду з Головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським, обласним керівництвом СБУ, Національної поліції та прикордонниками.

Під час наради було обговорено проблеми Донецького регіону та шляхи їх оперативного розв’язання.

За словами Голови військово-цивільної адміністрації, в районі зменшився потік товарної контрабанди, але фіксуєтсья активізація фінансової контрабанди, «з якою достатньо складно боротися». У цьому контексті на нараді було обговорено питання щодо запровадження декларування фінансових коштів, що перевозяться через лінію розмежування, з метою блокування нелегального ввезення грошей на неконтрольовану територію для недопущення фінансування терористичних угруповань. 

Секретар РНБО України також провів нараду з керівництвом антитерористичної операції   за участю представників Міноборони та Генерального штабу - щодо протидії  агресії з боку окупаційних підрозділів Російської Федерації.

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua