Олександр Турчинов: Використання "казачих" підрозділів на заходах ФІФА є неприпустимим
четвер, 14 червня 2018, 15:36

Використання "казачих" парамілітарних угруповань під час Чемпіонату світу з футболу-2018 в РФ є неприпустимим.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов у коментарі агентству Reuters.

За словами Секретаря РНБО України, використання "казаків" під час Чемпіонату світу з футболу є свідченням нездатності керівництва РФ забезпечити правопорядок силами державних органів, а використання на заходах ФІФА таких підрозділів є неприпустимим.

Крім того, на думку Олександра Турчинова, бездіяльність ФІФА та міжнародної спільноти у цьому питанні свідчать про фактичну підтримку російської агресії проти України.

"З боку ж міжнародного співтовариства, погодження з такими діями є погодженням та фактично підтримкою агресії проти України", - зазначив Секретар РНБО України.

За даними агентства Reuters, понад 800 членів шести так званих "казачих" організацій забезпечуватимуть патрулювання вулиць, фан-зон та командних баз під час Чемпіонату світу з футболу на території РФ. Щонайменше 19 ідентифікованих журналістами членів цих організацій брали участь у війні на Сході України у складі російсько-терористичних угруповань, а також у складі підтримуваних Кремлем приватних військових компаній, що воюють в Сирії на боці проасадівських військ.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua