Олександр Турчинов: Впевнений, що кримські татари знову повернуться додому - до українського Криму
четвер, 18 травня 2017, 08:55

Звернення Секретаря Ради національної безпеки і оборони України з нагоди річниці депортації кримськотатарського народу

Понад 70 років тому тоталітарний сталінський режим розпочав широкомасштабну операцію з виселення кримськотатарського народу з рідної землі. Близько двохсот тисяч людей всього за два дні відправили до місць заслання за тисячі кілометрів від Батьківщини.

Сьогодні події в Криму розгортаються за подібним сценарієм. Путінська Росія, анексувавши півострів, намагається знищити національну свідомість, історичну пам'ять, культурні традиції та гідність кримських татар. Всі прояви непокори та несприйняття анексії жорстко придушуються, активістів арештовують та засуджують за надуманими звинуваченнями.

Переслідування корінного народу, заборона росіянами діяльності Меджлісу, який не пішов на співпрацю з окупантами, створення атмосфери страху, репресії, перетворення півострова на військову базу, - ось далеко не повний перелік наслідків окупації Криму Росією.

Агресори у всі часи розуміли лише силу, тому відповідь може бути лише одна – сильна консолідована позиція всіх цивілізованих країн проти агресивних проявів зовнішньої політики РФ. Груба жорстока сила ніколи не переможе правду та справедливість.

Впевнений, що кримські татари і ті, хто був змушений покинути свої домівки, знову повернуться додому - до українського Криму!

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua