Олександр Турчинов: Забезпечити розвиток незалежної України може тільки сильна національна держава
середа, 22 лютого 2017, 16:09

Забезпечити виживання і розвиток незалежної України може тільки сильна національна держава, і побудова такої держави має стати нашим головним пріоритетом.

На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов, виступаючи на оперативному зборі керівного складу Збройних Сил України.

Олександр Турчинов детально проаналізував поточну ситуацію в Європі та і світі загалом, акцентувавши на деструктивних діях Російської Федерації.

«Знов, як і за радянських часів, Росія веде гібридну війну, яка передбачає комплексне та узгоджене, підпорядковане єдиному задуму застосування політико-дипломатичних, економічних, енергетичних, інформаційно-пропагандистських, кібернетичних, військових та інших підривних заходів. Причому така війна ведеться не тільки проти України, а й проти Заходу в цілому і Європи насамперед, - заявив він. - Війна проти України стає важливим етапом підготовки РФ до великої війни та демонстрації претензії на глобальне лідерство і перерозподіл впливів у світі». «Попри санкції і економічні негаразди Російська Федерація ще довго залишатиметься джерелом військової агресії, безпекових загроз і генератором нестабільності», - додав Турчинов.

За його словами, з урахуванням світових реалій Україна має «чітко визначити пріоритети». «Забезпечити виживання і розвиток незалежної України може тільки сильна національна держава, в основі якої – потужні Збройні Сили, інші військові формування, надійний і ефективно діючий сектор безпеки і оборони, - заявив він. - Нашим головним пріоритетом має стати побудова такої держави. Держави, яка буде спроможною захищати життєво важливі інтереси українців - державний суверенітет, свободу і гідність, забезпечити економічний розвиток, опанування інноваційних технологій і нових ринків. При цьому маємо виходити саме з наших національних інтересів, а не уявлень 20-річної давнини, сформульованих у принципово інших умовах».

Секретар РНБО України наголосив на важливості продовжити реформаторський курс, «не зірватися в безплідний і руйнівний популізм, що може за короткий час знищити всі здобутки, у важкій борні здобуті українцями за останні три роки».

«Основне завдання держави - захистити кожного громадянина, кожну родину від жахів війни і тиранії. У правовій державі жодний політичний, соціальний статус, жодна професія не можуть розглядатися як такі, що звільняють від відповідальності, - наголосив він. - Нашим фундаментальним принципом має стати поширення свободи людини до тих меж, де починається свобода іншої людини. Вільна людина у вільній країні – не гасло, а дороговказ у майбутнє».

Олександр Турчинов висловив переконання, що Україна має всі підстави не тільки вижити, а й перетворитися на регіонального лідера, здатного захистити не тільки себе, але і своїх союзників. «Тільки сильна, незалежна, національна держава здатна змусити рахуватися із своїми інтересами, змінити відношення до себе. Йдеться не про альтернативу євроінтеграції, а про реальний шлях до неї. Ми маємо не шкребтися у зачинені двері, а отримати запрошення як безальтернативний стратегічний партнер!» - сказав він.

Секретар РНБО України зазначив, що «хоча ніхто крім нас не зацікавлений в появі нового сильного гравця в Європі, маємо забезпечити зміцнення та розвиток української держави на основі повної мобілізації нашого головного ресурсу – людського потенціалу».

«Сильна українська держава – це запорука нашої незалежності та динамічного розвитку, це спільна справа усього українського народу», - підсумував він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua