Олександр Турчинов: Злочинці повинні знати, що коли працює КОРД, у них два варіанти – здатись або загинути (фоторепортаж, відео)
п’ятниця, 28 квітня 2017, 15:42

Головна задача та відповідальність держави - надійний захист її громадян. Для забезпечення цієї задачі і був створений підрозділ поліції особливого призначення КОРД, який по праву став елітним підрозділом нової поліції.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов під час відвідання Тренінгового центру підготовки поліцейських підрозділів поліції особливого призначення КОРД (с. Віта Поштова Києво-Святошинського району Київської області).

У своєму виступі Олександр Турчинов зазначив, що в умовах російської агресії, яка несе загрозу усьому Європейському континенту, «наше спільне завдання – побудувати сильну національну державу, яка примусить з собою рахуватись, зможе зупинити агресію і очистити свою територію». Він також зазначив, що всередині країни «піднімає голову озброєна організована злочинність».

«Кожен громадянин країни має почувати себе безпечно і впевнено, - додав Секретар РНБО України. - Тільки сильна національна держава забезпечить сталий соціально-економічний розвиток, надійний захист від зовнішніх і внутрішніх ворогів».

Олександр Турчинов привітав випускників із успішним завершенням курсів спецпідготовки. «Озброєні злочинці повинні знати і розуміти: коли працює КОРД - у них два варіанти - здатись або загинути», - заявив він.

У п’ятницю у Тренінговому центрі відбулася церемонія чергового випуску поліцейських підрозділу особливого призначення «КОРД», які були направлені на навчання з різних регіонів України. Навчання проводилось за методикою підготовки спецназу Адміністрації США з питань боротьби з наркотиками, спецназу Прикордонного патруля США та групи спеціального призначення дивізіону «Техаські рейнджери», Служби Маршалів США та за підтримки Уряду США.

З 10 січня 2016 року до теперішнього часу у Тренінговому центрі підготовлено 276 поліцейських підрозділів поліції особливого призначення, які продовжили службу в  ГУНП м. Києва, Київської, Одеської, Харківської, Сумської, Житомирської, Рівненської, Донецької, Чернівецької, Закарпатської, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Сьогодні у Тренінговому центрі Секретар РНБО України Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Посол США Марі Йованович відкрили об’єкт, який не має аналогів в Україні - шут-хаус - будівлю, призначену для підготовки співробітників правоохоронних органів до умов близьких вогневих контактів у приміщеннях, розташованих в житлових або промислових зонах, з метою відпрацювання доступу до приміщень та їх зачищень під час проведення спеціальних операцій. Об’єкт побудовано за зразками та з урахуванням досвіду будівництва аналогічних об’єктів для підготовки кращих спецпідрозділів поліції іноземних держав.

Його особливістю є те, що вперше спецпризначенці Національної поліції України зможуть відпрацьовувати групові прийоми з тактики дій у приміщені з використанням короткоствольної або довгоствольної вогнепальної зброї. На відміну від звичайних тирів під час тренувань поліцейські можуть вести вогонь не в одному, а в кількох напрямках одночасно, що дає змогу максимально наблизити тренування до реальних бойових умов зі звільнення приміщень від озброєних злочинців, відпрацювання вправ зі звільнення заручників.

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua