Олександр Турчинов зустрівся з міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковскі (відео)
середа, 14 вересня 2016, 15:42

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов зустрівся з міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковскі.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та безпекову ситуацію в Європі, а також питання реформування сектору безпеки та оборони нашої країни.

За словами Олександра Турчинова, попри Мінські угоди та домовленості про припинення вогню, щодня російсько-терористичні угруповання здійснюють обстріли наших позицій із забороненої зброї.

«Фактично Росія намагається заблокувати Мінський процес», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що крім військових провокацій на сході, спостерігається зміцнення військових баз на території РФ поблизу кордону з Україною, також «збільшується кількість військової авіації на аеродромах, які розташовані поблизу до України».

Сторони обговорили питання залучення експертів  з Польщі та з інших країн НАТО для сприяння проведенню реформ сектору безпеки та оборони України.

Олександр Турчинов та Вітольд Ващиковскі підкреслили, що Україна та Польща мають спільну позицію щодо необхідності продовження санкцій проти держави-агресора до повного звільнення всіх окупованих територій. 

Своєю чергою Вітольд Ващиковскі розповів про проблеми, з якими стикається Європейський Союз через Brexit, та наголосив на необхідності активізації співпраці з Україною як в рамках ЄС, так і на рівні країн Вишеградської групи, підкресливши, що «Польща підтримувала і підтримуватиме Україну на її шляху до Європи».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua