Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф
четвер, 22 лютого 2018, 18:00

Відбулась зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, одного з лідерів партії "Народний фронт" Олександра Турчинова з Надзвичайним і повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання посилення співпраці між Україною та Великою Британією в секторі безпеки і оборони, а також ситуацію, яка сталась на Сході України та в Криму внаслідок російської агресії.

Сторони також приділили увагу обговоренню інтенсифікації співпраці між нашими країнами в питаннях кібербезпеки, «яке є актуальним не лише для України, але і для всіх провідних країн світу», - зазначив О. Турчинов.

«Ми готові та зацікавлені в співпраці у форматі спільних проектів в секторі безпеки і оборони», - сказав О.Турчинов.

Окрему увагу співрозмовники приділили обговоренню питань реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО. Британський посол наголосила, що Великобританія, «як і багато країн НАТО, схвально ставиться до підтриманого РНБО проекту Закону «Про національну безпеку України», відповідно до якого в Україні буде запроваджено європейську модель сектору безпеки і оборони».

Водночас Джудіт Гоф зазначила, що Великобританія стурбована тим, як розгортається ініційована Росією гібридна війна, та занепокоєна тим, яку загрозу представляє Росія для України та загалом для Європи. В цьому контексті сторони констатували необхідність продовження санкцій проти Росії.

Крім того, співрозмовники обговорили питання імплементації підписаного Президентом України на засіданні Воєнного кабінету закону «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях». Своєю чергою, Надзвичайний і повноважний Посол Великої Британії в Україні наголосила, що Британія і надалі готова «підтримувати Україну в її прагненні захистити свою свободу і незалежність та стати процвітаючою демократичною європейською країною».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua