Олександр Турчинов зустрівся з Постійним Секретарем Міністерства оборони Великої Британії Стівеном Лавгроувом (відео)
четвер, 22 червня 2017, 19:12

Відбулась зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, одного з лідерів «Народного фронту» Олександра Турчинова з Постійним Секретарем Міністерства оборони Великої Британії Стівеном Лавгроувом.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію, що склалася внаслідок російської агресії в Україні та на Близькому Сході.

«Дії Росії свідчать, що вона хоче змінити архітектуру світу, яка склалась після Другої світової війни», - сказав Олександр Турчинов, додавши, що Росія веде проти України гібридну війну, «не тільки на полі бою, а й в енергетичній, інформаційній, економічній та інших сферах».

Секретар Міністерства оборони Великої Британії додав, що його країна стурбована збільшенням мілітаризації Росії та «як розгортається ініційована РФ гібридна війна».

В цьому контексті сторони констатували необхідність не лише продовження санкцій проти Росії, а й їх посилення. «Санкції - єдина можливість зупинити Росію на шляху росту мілітаризації та продовження їх військової агресії», - наголосив Секретар РНБО. Окрім того, співрозмовники обговорили можливості інтенсифікації співпраці між нашими країнами в оборонному та безпековому секторах.

«Ми готові та зацікавлені в співпраці у форматі спільних проектів в секторі безпеки і оборони», - сказав Турчинов.

Стівен Лавгроув наголосив, що Велика Британія поважає територіальний суверенітет та незалежність України. «Ми визнаємо, що анексія Криму - незаконний акт», - додав він. Підсумовуючи, Секретар Міністерства оборони Великої Британії висловив сподівання, що співпраця з Україною буде продовжуватись та поглиблюватись.

«Україна - один із наших найбільш важливих стратегічних партнерів, ми готові стояти поруч з вашою країною, допомагаючи і співпрацюючи з вами на всіх рівнях», - наголосив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua