Олександр Турчинов: Анексія Криму і війна на Донбасі готувались Росією ще 10 років тому
четвер, 28 травня 2015, 18:07

Війна на Донбасі, яку зараз веде Росія проти України, а також анексія Криму Росією - це не раптова, а ретельно спланована ще 10 років тому операція.

Про це заявив Секретар РНБО, один із лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов під час виступу на 8-му Київському Безпековому Форумі.

За його словами, анексія Криму, і війна на Сході - це не імпровізований захід, і готувався він системно і наполегливо. «За інформацією наших спецслужб, підготовка до анексії Криму розпочалась ще 10 років тому - після перемоги Помаранчевої революції, коли Росія зрозуміла, що Україна може вирватись з поля її впливу», - сказав Олександр Турчинов.

«Зараз Росія здійснює спробу руйнації світового порядку та системи колективної безпеки в Європі, що склалася після Другої Світової війни», - підкреслив Секретар РНБОУ.

"Така реваншистська політика Кремля - це виклик не тільки Україні, а виклик Європі та всім провідним країнам світу. «Росія хоче легалізувати безкарне застосування сили на міжнародній арені», - додав Олександр Турчинов.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua