Олександр Турчинов: Оснащені найсучаснішою зброєю сильна українська армія та Національна гвардія - це гарантія миру в Європі (відео)
четвер, 23 квітня 2015, 11:59

Участь в українсько-польсько-литовській бригаді для наших військових має стати майданчиком відпрацювання сучасних військових технологій за стандартами НАТО.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів Політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв'ю «5 каналу».

«Для нас це дуже важливий крок, тому що досвід України показав, що формат позаблокового статусу призвів до агресії і того, що Україна залишилася сам-на-сам з агресором, жорстоким, цинічним, який має ядерну зброю. Саме тому ми не приховуємо, що наша перспектива - це не тільки європейська інтеграція, а й євроатлантична інтеграція», - сказав він.

Олександр Турчинов зауважив, що реформування Збройних сил, сектору безпеки і оборони передбачає перехід на стандарти НАТО. «Одну з таких задач в освоєнні стандартів НАТО, підходів, тактики, стратегії буде закладено в роботу спільної українсько-польсько-литовської бригади», - сказав Секретар РНБО.

«Ми переконані, що такий інтегрований спільний військовий підрозділ забезпечить майданчик, на якому буде відпрацьовано реформу Збройних Сил і який дозволить освоїти сучасні стандарти провідних демократичних країн світу», - наголосив він.

Олександр Турчинов нагадав, що рішення про створення українсько-польсько-литовської бригади було підписано минулого року. За його словами, штаб бригади розміщуватиметься у Польщі, а навчання проходитимуть як на території України, так і на території Польщі та Литви.

Коментуючи зустріч з Міністром оборони та Головнокомандувачем Збройних сил Литви, що відбулась у понеділок, Секретар РНБО зазначив, що стосовно військово-технічної співпраці «Литва - одна з тих країн Європейського Союзу, які розуміють, що агресія Росії - це загроза не лише Україні, це - загроза європейській безпеці і фактично всім європейським державам».

«Сильна українська армія, сильна Національна гвардія, оснащені найсучаснішою зброєю, - це гарантія миру в Європі, той ресурс, що може зупинити агресора. І Литва це розуміє», - резюмував він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua