Олександр Турчинов: Після відходу бойовиків Широкіно буде повністю під нашим контролем
понеділок, 13 липня 2015, 15:40

В процесі демілітаризації Широкіно домінуючі висоти залишаються під контролем української армії.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв'ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

Олександр Турчинов зазначив, що коли він координував операцію із взяття Широкіно, «принципово важливим було відсунути фронт якнайдалі від Маріуполя». Так, за його словами, відбувся прорив оборони бойовиків, і було значно відсунуто лінію фронту та забезпечено захист міста.

Секретар РНБО наголосив, що демілітаризація не означає, що армія відходить, кидаючи той чи інший населений пункт. «Навпаки, згідно з Мінськими угодами, ми змушуємо відходити бойовиків».

«Ми не збираємось залишити политі кров'ю наших героїв стратегічні позиції. Після відходу бойовиків Широкіно буде повністю під нашим контролем», - підкреслив він.

Олександр Турчинов зауважив, що схема демілітаризації передбачає присутність у цьому місці постійного представництва ОБСЄ та забезпечення контролю після відступу бойовиків українською міліцією, а також створення умов для повернення мирних жителів. «При цьому всі домінуючі висоти, необхідні для того, щоб зупинити будь-який наступ, залишаються під контролем наших військових», - наголосив він.

«Це шлях, що дозволяє нам мирно відновити контроль над тимчасово окупованою територією. Це і є якраз реалізація Мінських домовленостей, згідно з якими на території України не повинно залишитися жодного російського солдата і скрізь повинна бути відновлена українська влада», - резюмував Секретар РНБО.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua