Олександр Турчинов: Політичне керівництво Росії відчуває, що прийшов час платити за свої злочини
вівторок, 2 червня 2015, 18:34

Недолугі спроби російського керівництва прикрити свої злочини посиленням інформаційної війни проти нашої країни не допоможуть їм уникнути відповідальності та міжнародного трибуналу.

Про це сказав Секретар РНБО, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов у коментарі журналістам.

«Завершується міжнародне розслідування причин падіння малайзійського «Боїнгу». Ні в кого не залишилось жодних сумнівів причетності російських військових до цього злочину, які з російського «Бук-М» знищили літак, прийнявши його за український військово-транспортний», - зазначив Олександр Турчинов.

За його словами, сьогодні російське керівництво в пресі запускає «качку» з черговими експертами - «на цей раз концерну «Алмаз-Антей», які вкотре за вуха притягують брехливу експертизу на основі «експертних висновків, оприлюднених у ЗМІ» про те, що вони знову знайшли в цій справі український слід. «На моїй пам'яті це вже п'ята чи навіть десята спроба Росії відмежуватись від цієї страшної трагедії, причому, спроба знову незграбна та недолуга», - констатував Олександр Турчинов.

Він додав, що спочатку російські ЗМІ наводили розповіді «свідків», які на власні очі начебто бачили на відстані 10 тисяч кілометрів від землі, як український військовий літак збив «Боїнг», потім Міноборони РФ пред'являло «супутникові знімки», що нібито підтверджували наявність неподалік від місця падіння літака українських ППО, які виявились неякісним фотомонтажем, «а тепер з'явились «експерти» якогось «Алмаз-Антею», натякаючи, мабуть, на те, що у них «глаз-алмаз».

Олександр Турчинов висловив переконання, що такі дії російської влади спрямовані на відтягнення покарання.

«Подібна постійна істерична брехня засвідчує, що політичне керівництво Росії відчуває: прийшов час платити за свої злочини. І тому вони все роблять для того, щоб відтягнути цей момент», - сказав він.

«Влада Росії може і далі фальшувати, перекручувати та вводити в оману населення своєї країни, видумуючи чергових «експертів», але уникнути відповідальності їм не вдасться, - за все доведеться платити - в міжнародних судах за тероризм, за вбивства та за кров українців і людей, які летіли на відпочинок в малайзійському «Боїнгу», - підсумував він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua