Олександр Турчинов: Причетні до побудови нафтобаз у безпосередній близькості до військової частини сидітимуть на лаві підсудних (фото)
вівторок, 9 червня 2015, 15:53

Причетні до побудови нафтобаз у безпосередній близькості до військової частини сидітимуть на лаві підсудних. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони, один з лідерів «Народного фронту»  Олександр Турчинов, який перебуває на місці пожежі нафтобази в с. Крячки Васильківського району Київської області.

За його словами, головне завдання зараз - не дати полум'ю з палаючої нафтобази перекинутися на військову частину, розташовану в безпосередній близькості від місця пожежі.


Олександр Турчинов зазначив, що триває локалізація пожежі та вже створено оперативний штаб на чолі з керівником Державної служби з надзвичайних ситуацій. Однак, за його словами, небезпека залишається, адже з одного боку біля нафтобази розміщена ще одна база нафтопродуктів, а «за 50 метрів від межі горіння - військова частина, що має бойовий арсенал».

«Головне завдання, над яким зараз мужньо працюють рятівники та військові, - не дати полум'ю перекинутися на військову частину», - підкреслив він.

Секретар РНБО зауважив, що з військової частини триває евакуація бойового арсеналу, яку було розпочато ще вчора. Олександр Турчинов повідомив, що здійснено евакуацію людей з двокілометрової зони та «відпрацьовано план евакуації людей з 10-кілометрової зони у разі небезпеки пожежі на військовій частині».



Водночас він зазначив, що законодавством заборонено біля військових частин, що мають бойовий арсенал, розташовувати будь-які вогненебезпечні та вибухонебезпечні об'єкти. Олександр Турчинов зауважив, що окрім порушення кримінальних справ, пов'язаних з виникненням пожежі та загибеллю людей, також «порушено кримінальну справу щодо незаконності розташування двох нафтобаз в безпосередній близькості від військової частини».

«Нафтобази незаконно побудували за часів Януковича, коли гроші вирішували будь-які питання», - сказав він, наголосивши, що за цією справою вже почалось вилучення документів.

«Всі причетні до створення цієї небезпечної ситуації: хто давав дозвіл на розміщення баз, хто підписував документи, сидітимуть на лаві підсудних», - підсумував Секретар РНБОУ.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua