Олександр Турчинов: Робота транспортних коридорів може бути проаналізована в режимі реального часу (відео)
четвер, 23 квітня 2015, 11:51

Головний ситуаційний центр при Раді національної безпеки і оборони України акумулює з різних баз даних інформацію, необхідну для ухвалення керівництвом країни стратегічних рішень.

Про це повідомив Секретар РНБО, один із лідерів політсили «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв'ю «5 каналу».

Він зауважив, що ідея створення ситуаційного центру була ще на початку 90-х років, але розпочав роботу він лише цього року.

«Центр дає можливості дуже швидко збирати інформацію з різних баз даних, аналізувати її, використовуючи сучасні інформаційні технології, і допомагати керівництву країні приймати швидкі  адекватні рішення», - сказав Секретар РНБО.

Олександр Турчинов навів приклад, що є можливість, не виїжджаючи на місце, проаналізувати роботу транспортних коридорів, які діють у зоні проведення АТО.

«Тут, в Апараті РНБО ми маємо можливість на екрани Ситуаційного центру вивести будь-який з цих транспортних коридорів і бачити не лише як проїжджають машини, але й як працюють ті, хто обслуговує його роботу - як у питаннях безпеки, так і роботу представників податкових, прикордонних служб, які оформлюють вантажі, видають перепустки громадянам», - сказав він.

Олександр Турчинов зауважив, що після того, як з'явилася така можливість, кількість контрабанди і незаконного перетину лінії зіткнення значно зменшилася. «У разі, коли веб-камери припиняють свою роботу, ми даємо команду на зупинення проходу через транспортний коридор, поки вони не відновлять свою роботу», - підкреслив Секретар РНБО.

Він зауважив, що зараз є розуміння того, що російсько-терористичні угруповання, які ні на день не припиняли обстріли, «можуть відновити бойові дії у будь-який момент, і до цього треба бути готовим».

У цьому контексті виконується робота зі зведення фортифікаційних споруд вздовж рубежів оборони. «Коли це буде відпрацьовано, ми зможемо використовувати сучасні технології, забезпечити аналіз ситуації вздовж усієї лінії зіткнення, оборонних рубежів, щоб не допустити як контрабандних потоків, так і переходу на територію України диверсійно-розвідувальних груп», - наголосив він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua