Олександр Турчинов: Росія свідомо торпедує всі мирні домовленості
вівторок, 4 серпня 2015, 12:52

Останнім часом відбувається системна тенденція до збільшення кількості провокацій з боку збройних сил, що знаходяться на окупованих Росією територіях Луганської та Донецької областей.

Про це йдеться у коментарі Секретаря РНБО Олександра Турчинова.

За його словами, за минулу добу російсько-терористичні угруповання 109 разів обстріляли українські позиції, 3 військовослужбовців ЗСУ загинули, 7 отримали поранення.

«Вогонь ведеться з крупнокаліберної артилерії та мінометів, здебільшого розташованих в житлових кварталах окупованих міст», - сказав Секретар РНБО, додавши, що Росія знову застосовує відпрацьовану в Криму і на Донбасі «тактику використання мирних мешканців в якості живого щита для прикриття своїх військових злочинів».

Олександр Турчинов наголосив, що все це відбувається під час того, коли «у політиків провідних демократичних країн час відпусток і тому неможливе активне реагування на провокації РФ, зокрема, шляхом посилення санкцій».

Продовження такої демонстративно-провокативної поведінки Росії повністю перекреслює всі спроби мирного формату врегулювання процесу та де-факто свідчить про торпедування Москвою Мінських домовленостей.

«Щоденні військові провокації і злочини на сході нашої країни свідчать, що публічна полеміка РФ щодо відведення танків та озброєння менше 100-та міліметрів, є спробою ворога створити сприятливі передумови для наступу російсько-терористичних угруповань», - акцентував Секретар РНБО.

«Керівництво ЗСУ, - зазначив Олександр Турчинов, - проводить аналіз можливих напрямів наступу ворога та відпрацьовує відповідні контрзаходи».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua