Олександр Турчинов: Російська загроза має не локальний, а глобальний характер (Відео)
четвер, 28 травня 2015, 20:51

Наслідком позиції умиротворення та недратування агресора стало фактичне  блокування ефективної військово-технічної співпраці між Україною і нашими стратегічними партнерами, що спричинило у непостачанні летальної зброї в Україну.

Про це під час виступу на 8-му Київському безпековому Форумі сказав Секретар РНБО, один із лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов.

«Україна не підпадає під дію жодних санкцій, які б обмежували військово-технічну співпрацю з іншими країнами. Наша країна бореться за свою незалежність і має право захищати себе», - заявив Секретар РНБО.

Водночас Олександр Турчинов висловив переконання, що саме сильна, озброєна сучасною зброєю українська армія - це сьогодні єдина гарантія миру в Європі, «тому що Росія рахується тільки з силою».

Секретар РНБО зауважив, що російська загроза має не локальний характер, а глобальний. «І підтвердженням цьому є розміщення на тимчасово окупованій території АР Крим наступального ядерного озброєння - ядерної зброї наземного, морського та повітряного базування», - сказав Олександр Турчинов, пояснивши, що РФ цю зброю розміщують на своїх ракетних надводних та підводних кораблях; на наземних базах та на військових літаках.

«Серед зброї повітряного базування - бомбардувальники Ту-22М3, які мають на озброєнні ядерні бомби останньої модифікації, а також ракети «повітря-земля», які загрожують не тільки Україні, вони насамперед загрожують Європі», - підкреслив він, додавши, що дальність ураження ракет становить до 2 тисяч кілометрів.

Тому, на думку Олександра Турчинова, необхідно не лише продовжувати, а посилити економічні санкції проти Росії, а також розпочати системну військово-технічну співпрацю з Україною для технічного переоснащення озброєння та військової техніки і посилення ЗСУ та інших українських військових формувань.

«Тільки об'єднавши колективні зусилля, можна відновити парадигму мирного розвитку в Європі та у світі», - зазначив  він,  коментуючи сьогоднішню заяву віце-президента США Байдена про те, що прийшов час повернутись до військово-технічної співпраці з Україною.

«Сподіваюсь, що військово-технічна співпраця з Україною, в тому числі і щодо постачання летальної зброї, перейде з публічної в практичну площину», - сказав Секретар РНБО.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua