Олександр Турчинов розповів про розгортання на території окупованого Криму російської ядерної зброї та засобів доставки ядерних зарядів
середа, 20 травня 2015, 11:21

На жаль, занепокоєння, які нещодавно публічно висловив Генеральний Секретар НАТО Столтенберг щодо можливого розміщення російської ядерної зброї у Криму, мають підстави.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв'ю інформаційному агентству «Укрінформ».

«Російська Федерація продовжує розгортати на території окупованого Криму додаткові наступальні системи озброєнь. Також триває активна робота з розміщення на півострові ядерної зброї та засобів доставки ядерних зарядів», - заявив він.

Олександр Турчинов повідомив, що Росія здійснює конкретні кроки із забезпечення на території окупованого Криму повноцінного функціонування відповідних баз 12-го Головного управління Міністерства оборони РФ. «На це управління покладені завдання з підготовки до експлуатації та забезпечення боєприпасами з ядерними бойовими частинами сил Чорноморського флоту РФ (бойових надводних кораблів, підводних човнів, літаків, берегових ракетних комплексів)», - сказав він.

Секретар РНБО уточнив, що за наявною інформацією, керівництво РФ поставило завдання розгорнути в Криму полк бомбардувальників Ту-22М3, обладнаних для несення ракет з ядерними бойовими частинами та три дивізіони оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер-К» та «Іскандер-М», у тому числі укомплектованих ракетами з ядерними боєголовками.

Крім того, Олександр Турчинов додав, що на півострів вже доставлено 10 ОТРК «Іскандер-М», що розміщуються в районі селища Щолкіне на мисі Казантип та Красноперекопська, а Міністерство оборони РФ готується розмістити аналогічні комплекси в районі міста Джанкой та селища Чорноморське.

«Росія активно відновлює завод з удосконалення торпед і ракет морського базування у селищі Орджонікідзе (філія суднобудівельного заводу «Залив» неподалік Феодосії) для створення бази з обслуговування ядерного озброєння флоту», - додав Секретар РНБОУ.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua