Олександр Турчинов у військовому ліцеї: Саме тут формується військова еліта нашої країни (фоторепортаж, відео)
вівторок, 1 вересня 2015, 10:55

Саме у військовому ліцеї формується військова еліта нашої країни. Про це сказав сьогодні під час урочистостей, присвячених Дню знань у Київському військовому ліцеї ім. Івана Богуна Секретар РНБО, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов.

За його словами, в стінах ліцею формується майбутня військова еліта нашої країни. «Тут найкращі молоді люди навчаються бути справжніми захисниками вітчизни, цінувати дружбу, самостійно приймати рішення та не боятися відповідальності», - сказав він.

Секретар РНБО повідомив, що в ліцеї навчаються 66 дітей-сиріт, 8 з яких - діти військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов'язків; 36 ліцеїстів, батьки яких є учасниками бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції, 45 юнаків - переселенців із зони проведення антитерористичної операції та Криму.

«Особливу шану та подяку хочу висловити вашим батькам, братам, родичам та друзям, які виконують свій патріотичний обов'язок, беручи участь в антитерористичній операції», - сказав він.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять випускників ліцею - Ореста Квача та Юрія Білоброва та всіх героїв, хто віддав своє життя за Україну. «Їх героїчні імена назавжди залишаться в наших серцях», - зазначив Олександр Турчинов.

«Перемогти у цій війні можна лише за рахунок поєднання військового мистецтва, дипломатичного хисту, громадянської відповідальності та маючи залізну витримку і волю», - додав Секретар РНБО.

Крім того, Олександр Турчинов передав до арсеналу ліцею навчальні зразки сучасної зброї, що пройшла випробування у бойових умовах в зоні АТО, до музею ліцею передав знак РНБО, а до бібліотечного фонду - книжки з військової справи. 

Також перед ліцеїстами виступив Герой України, командир батальйону 95 окремої аеромобільної бригади майор Олександр Порхун, випускник ліцею 2004 року.

(Фоторепортаж можна переглянути ТУТ)

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua