Олександр Турчинов: Закон про воєнний стан має створити передумови для захисту країни при повномасштабній війні (відео)
четвер, 11 червня 2015, 23:04

Закон про воєнний стан може застосовуватися лише за умови повномасштабної військової агресії проти України.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв'ю 5-му каналу.

«У разі, якщо росіяни знову розв'яжуть військові дії на сході нашої країни або спробують атакувати нас у будь-якій точці кордону, без зволікань буде запроваджено військовий стан», - сказав Олександр Турчинов,

додавши,  що Президент у цьому випадку внесе пропозицію до парламенту, «який негайно збереться, щоб ухвалити відповідне рішення».

Секретар РНБО зауважив, що мета документу - передбачити мобілізацію наявного в країні потенціалу для відсічі агресора та не допустити, щоб ворог зсередини міг підірвати країну.

«Цей закон має на меті створити передумови, щоб країна могла себе захистити за повномасштабної військової загрози», - підкреслив він.

За словами Олександра Турчинова, зараз деякі елементи воєнного стану застосовуються винятково на територіях, де проводиться антитерористична операція - обмеження пересування, перевірка вантажів, транспорту.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua