Олександр Турчинов: У максимально стислі терміни ми створили принципово нову правоохоронну систему, зорієнтовану на захист конституційних прав громадянина, суспільства та інтересів держави (відео)
четвер, 4 серпня 2016, 11:39

Україна пішла шляхом реформ, зламала стару систему правоохоронних органів, завдяки чому замість міліції радянського зразка ми маємо тепер Національну поліцію. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов під час виступу на урочистостях з нагоди Дня Національної поліції України, які відбулися сьогодні у Києві на Софійській площі.

«Я пригадую кінець лютого - початок березня 2014 року, коли на опалених вогнем вулицях Києва не можна було знайти жодного міліціонера у формі. Вони банально ховались від людей, які захищали своє право жити у вільній країні», - заявив Секретар РНБО.

За словами О.Турчинова, стара деформована правоохоронна система «породжувала не тільки жорстокість і страх, не тільки безпорадність в критичних ситуаціях, а найнебезпечніше - вона породжувала зраду».

«Після Революції Гідності перші підрозділи, які створило Міністерство внутрішніх справ в найбільш небезпечних умовах, в яких перебувала наша країна, були добровольчі батальйони. Вони разом зі Збройними Силами та Національною гвардією першими зустріли і зупинили ворога», - сказав О.Турчинов.

Він також зазначив, що Україна обрала шлях реформ правоохоронних органів. «Ми зламали стару систему і зараз замість міліції радянського зразка Україна має Національну поліцію», - сказав він, висловивши переконання, що сучасні правоохоронні органи не розчарують українців. «Головний критерій вашої роботи - це надійний захист наших громадян», - підкреслив О. Турчинов.

«Вірю, що всі виклики, які стоять перед вами, ви гідно подолаєте. Всі завдання, які країна ставить перед вами, - в умовах війни, коли треба захищати правопорядок в складних умовах економічної кризи, ви їх гідно виконаєте. І Україна матиме національну поліцію європейського зразка, що не поступається найкращим правоохоронним органам провідних країн світу», - сказав Секретар РНБО, звертаючись до присутніх.

Секретар РНБО вручив Голові Національної поліції Хатії Деканоїдзе Прапор Національної поліції України.

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua