Реформа самоврядування в Україні вийшла на другий етап, - Олена Бойко (відео)
четвер, 18 червня 2015, 13:52

Сьогодні в Україні триває другий етап реформи самоврядування, заявила депутат фракції «Народний фронт», голова підкомітету профільного Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Бойко в ефірі програми «Дебати PRO» на Першому Національному каналі в середу, 17 червня.

«Станом на сьогоднішній день ми знаходимось на другому етапі реалізації цієї реформи», - повідомила депутат. Вона пояснила, що перший етап – це законодавче забезпечення реформи, другий – це саме формування територіальних громад.

За словами Олени Бойко, закон про добровільне об’єднання громад має одну ключову тезу – це добровільне об’єднання.

«Народний фронт» наголошує на тому, що об’єднання громад має бути саме добровільним, воно має обов’язково обговорюватися з територіальними громадами», - аргументувала депутат.

Представник «Народного фронту» також зауважила, що об’єднання має бути обумовленим основним завданням – формування спроможних територіальних громад. «Тобто таких громад, які будуть самодостатніми з точки зору бюджетного фінансування, і з точки зору ресурсів та повноважень», - пояснила Олена Бойко.

«Тому ми підтримуємо децентралізацію і одну головну тезу – добровільне об’єднання заради заможних територіальних громад», - підсумувала голова підкомітету профільного Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua