Олена Бойко: Потрібно унеможливити руйнування держави популістськими законопроектами (відео)
п’ятниця, 5 лютого 2016, 14:20

Законопроекти, що входять до так званого «одеського пакету реформ», є абсолютно антиукраїнськими.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Олена Бойко, виступаючи з парламентської трибуни.

«Народний фронт» завжди виступав за підтримку децентралізації та місцевого самоврядування. Натомість я закликаю всіх своїх колег бути уважними до піару на цій реформі. Дуже прошу вам уважно читати всі законопроекти, які винесено на розгляд парламенту. Ми маємо унеможливити руйнування державного управління піарними законопроектами. Я маю на увазі так званий «одеський пакет реформ», - наголосила Бойко.

За її словами, ціла низка законопроектів з «одеського пакету реформ» – це «постійний плагіат того, що вже зроблено Урядом».

«Наприклад, закон про державну службу. Все, що презентується в цьому документі, це, по суті, той закон про державну службу, який ми вже ухвалили. Або інші: дерегуляція, реформа адмінпослуг – все це вже є та працює завдяки Уряду та парламенту. Є інші законопроекти, які по суті є антиконституційними та такими, що взагалі зруйнують бюджетну сферу», - наголосила представник «Народного фронту».

Олена Бойко також додала, що низка законопроектів є відверто сепаратистськими.

«Наприклад, спеціальний митний режим для Одеської області – це спеціальний правовий режим регулювання містобудівної діяльності області, спеціальний правовий режим продажу земельних ділянок державної та комунальної власності та прав на них у формі електронного опціону на території Одеської області», - сказала народний депутат.

«Інші новації є абсурдними – наприклад, земельна реформа, яка пропонується «одеським пакетом реформ», передбачає використання земельної ділянки на розсуд власника без урахування містобудівної діяльності без будь-якого погодження. Уявіть собі на Хрещатику завод або на Дніпровській набережній – очисні споруди. Це – ганьба для парламенту, тому я закликаю кожного з нас, парламентаріїв, бути відповідальним за свій підпис та голос», - резюмувала представник «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua