Олігархи ще довго мститимуться Прем’єр-міністру за втрачені мільярди, - Микола Мартиненко
четвер, 8 жовтня 2015, 19:14

Уряд Арсенія Яценюка першим почав реальну деолігархізацію і демонополізацію, внаслідок чого олігархи втратили десятки мільярдів надприбутків, які вони отримували з повітря за рахунок преференцій та державних активів.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» заявив голова Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат фракції «Народний фронт» Микола Мартиненко.

«Уряд Яценюка першим почав реальну деолігархізацію і демонополізацію: закрив офшорні лазівки, підвищив ренту за користування надрами, запровадив ринок природного газу, повернув у державну власність цілу низку стратегічних підприємств і тому подібне», - зазначив він.

«Олігархи втратили десятки мільярди надприбутків. Вони отримували гроші буквально з повітря – за рахунок преференцій та державних активів. І мститимуться ще довго», - додав представник «Народного фронту».

Коментуючи питання доцільності проведення змін у складі Кабінету Міністрів, Микола Мартиненко зазначив, що зміни дійсно назріли. Водночас він наголосив, що просто змінювати персоналії в кабінетах – це шлях в нікуди.

«На мою думку, команду собі має підбирати Прем’єр, а коаліція її має затверджувати або відхиляти окремі подання», - сказав народний депутат. 

«Квоти – це колективна безвідповідальність фракцій коаліції. А «крайнім» за все і за всіх зроблять Прем’єр-міністра», - резюмував Мартиненко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua