Операція проти "Мегаполіса" - перший реальний удар по російському окупаційному бізнесу, - Сергій Висоцький
п’ятниця, 31 березня 2017, 15:02

Операція, яку провели українські силові структури проти російської компанії "Мегаполіс", довела реальність гібридної загрози з боку Москви і має закінчитися реальними термінами ув’язнення, а також політичними і кадровими висновками.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький.

"Можна сказати, що для мене це свого роду втіха від результату боротьби, яку ми з колегами вели понад рік – з Андрієм Левусом та іншими депутатами, а також громадськими активістами", - сказав Сергій Висоцький.

"Це була боротьба з російським бізнесом в Україні взагалі та "Мегаполісом" - зокрема як з його фактором. Я радий, що сьогодні правоохоронні органи провели настільки блискучу та безкомпромісну спецоперацію проти цієї компанії, яка пов’язана з Москвою", - додав він.

Народний депутат наголосив, що саме сьогоднішні спільні дії прокуратури та поліції стали першим за три роки реальним, а не декларативним, ударом по системі російського впливу на українську економіку та політику.

"Оскільки, як ми чудово розуміємо, всі ці кошти, як сказав на прес-конференції глава МВС Арсен Аваков та Генпрокурор Юрій Луценко, не лише відправлялися в Росію власнику заводу Дегтярьова, про що ми неодноразово заявляли, а й використовувалися для взаємодії з впливовими українськими політиками та політичного й медійного лобі", - сказав він.

Сергій Висоцький зазначив, що "цей кейс дуже яскраво демонструє, що та сама російська загроза та гібридна загроза – не лише у формі прямого нападу за допомогою авіації чи танкових клинів, а й за допомогою корумпованих українських політиків, впливу на українське громадянське суспільство, на медіа, – є цілком реальною".

"Скоординовані в Москві дії щодо дестабілізації ситуації в Україні, по внесенні хаосу в українське суспільство й політикум – все це реальність. Сьогодні все це було доведено вже не просто заявами політиків, а слідчими діями Генеральної прокуратури та МВС", - наголосив Висоцький.

"Як говорили в одному популярному фільмі, "руїнами Рейхстагу задоволений", і тепер хотілося б побачити наочні результати професійної діяльності у вигляді реальної зачистки українського ринку від російської монополії, реальних вироків для тих, хто сприяв гібридній економічній агресії проти України. Хотілося б побачити притягнення до відповідальності голови АМКУ Терентьєва, який, як сказав Генпрокурор, сприяв монопольному становищу "Мегаполіса", - підкреслив народний депутат.

"Хотілося б, щоб ця історія скінчилася реальними засудженнями, реальними термінами та політичними й кадровими висновками", - резюмував Сергій Висоцький.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua