"Опоблок" захищає інтереси Росії, намагаючись скасувати закон про вилучення російського інформпродукту з "європейської квоти", - Вікторія Сюмар
п’ятниця, 20 травня 2016, 14:05

Ініціатива фракції "Опозиційний блок" щодо скасування ухвалення закону про вилучення російського інформаційного продукту з "європейської квоти" є неприхованим лобіюванням та захистом інтересів Росії в українському телеінформаційному просторі у той час, як ця країна-агресор веде війну проти нашої держави.

Про це заявила Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, коментуючи ініційований фракцією "Опозиційний блок" проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в цілому як закон проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо визначення передач європейського виробництва) № 2766-П.

"Ви, автори цієї постанови, як зазвичай, боретеся за Росію, за країну-агресора, яка сьогодні вбиває наших хлопців на Сході, а ви зараз захищаєте їх інтереси в українському телеінформаційному просторі!", - наголосила вона.

Голова профільного Комітету зазначила, що суть прийнятого закону дуже проста і полягає в тому, що російський інформаційний продукт був вилучений з переліку європейського.

"Раніше він був у "європейській квоті". Виявляється, у нас війна з Росією, ми знаємо, що Росія – це суцільна пропаганда, повністю керована Путіним із Кремля, і ми записуємо, що це "європейська квота", яку "зобов’язані показувати українські телеканали для наближення України до європейської культури". В цьому була логіка раніше", - пояснила вона.

Таким чином, ухваленням закону щодо визначення передач європейського виробництва Верховна Рада привела українське законодавство у відповідність.

"Росія не є європейською культурою, російський інформаційний простір не розділяє європейські цінності свободи слова та інформаційного суспільства, який має забезпечувати права людини. Росія не брала на себе зобов’язання у відповідності до міжнародної Конвенції транскордонного мовлення і телебачення. Але ваші боси – пани автори постанови – закупили дуже багато в Росії різни концертів, "розважалок", щоб і далі робити український народ бидлом, даруйте мені, щоб люди дивилися усі ці гумористичні програми, які не націлені абсолютно ні на розвиток, ні на що європейське", - підкреслила Сюмар.

"Воно лежить у них там на каналах, і для того, щоб не купувати і не продукувати український телепродукт, для того, щоб не купувати справді європейський продукт, який би мав наближувати українців до Європи, ви зараз боретеся, чіпляєтеся до якихось нюансів, тут людям голову морочите, відстоюючи банальні російські інтереси, інтереси своїх друзів-олігархів, які так само служать росіянам. От шо ви зараз робите!", - наголосила Вікторія Сюмар.

У свою чергу Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій так само наголосив на важливості та актуальності ухвалення закону щодо визначення передач європейського виробництва у той час, коли Україна захищається від агресії з боку Росії.

"Я можу сказати вам дуже твердо, що мілітарна складова в цій війні важлива, але це лише одна зі складових. Не менш важливою складовою є інформаційна війна проти нашої держави, боротьба за уми людей. Інформаційна війна є одним з ключових напрямків агресії путінської Росії проти України", - наголосив він.

У зв’язку з цим Парубій додав, що в даному законопроекті, який "фахово розроблявся  Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики, були розроблені усі можливі заходи для того, щоб окупант не мав можливості через наші українські телеканали сіяти ворожнечу, ненависть, смерть і кров в Україні".

"Тому я, як і всі патріотичні депутати, віддав свій голос за цей законопроект", - резюмував спікер.

Після цього Голова парламенту поставив постанову, ініційовану "Опозиційним блоком", на голосування, однак за неї проголосувало лише п’ять народних депутатів.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua