Опорні школи – це не лише краща якість освіти для дітей, а й вища зарплата для вчителя, – Лілія Гриневич
вівторок, 16 квітня 2019, 17:54

Малокомплектні школи, де по 5-10 учнів і один вчитель викладає кілька предметів, мають рекордну вартість навчання одного учня – до 45 тис. гривень, коли середня в Україні – до 15 тисяч. Тобто держава витрачає більше коштів, а отримує гіршу якість. Водночас ці кошти можна використати на зарплати вчителів.

Про це розповіла міністр освіти і науки, представник партії "Народний фронт" Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами Івано-Франківської області у Галицькому ліцеї імені Ярослава Осмомисла.

"Я знаю, що це дуже ніжна тема – понизити ступінь або закрити. Але треба не забувати, що ми відповідальні перед дітьми. Якщо в старшій школі 5-10 учнів, один вчитель навчає кільком предметам, - цей випускник не може бути успішним. Ви фактично проектуєте його чи її неуспіх. Тут питання: для кого ця школа – для дітей чи вчителів? За популізм ми розплачуємося гіршою якістю освіти і нижчою зарплатою вчителів", – зазначила міністр.

Єдиний вихід з цієї ситуації – створення хороших, відремонтованих та обладнаних опорних шкіл, куди довозять дітей. Наразі в Україні вже діє 767 опорних шкіл, при цьому із них лише 9 знаходяться в Івано-Франківській області. Останні кілька років усі основні інвестиції в інфраструктуру шкіл пріоритетно спрямовуються саме на опорні школи.

"Програму природничо-математичних кабінетів свого часу розпочав ще уряд Арсенія Яценюка для того, щоб підтримувати природничу освіту. І ми зараз продовжуємо ці програми. Цьогоріч сукупно державна інвестиція в шкільну інфраструктуру становить понад 3,8 млрд грн", –  додала Лілія Гриневич.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua