Організатори «хресної ходи за мир» мають звертатися не до української влади, а до тих, з боку кого йде загроза миру в Україні, - Віктор Єленський
середа, 13 липня 2016, 13:50

Церкви та релігійні організації в Україні мають таке ставлення від держави, якого не має жодна інша організація, тому громадськість обурили спроби під релігійною оболонкою «хресної ходи за мир» здійснювати те, що підриває внутрішньо-політичну ситуацію в країні.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», заступник голови Комітету з питань культури та духовності Віктор Єленський під час виступу у сесійній залі.

Він зазначив, що після Революції гідності держава виконала перед церквами та релігійними організаціями усі свої зобов’язання в сфері державно-церковних відносин та свободи совісті.

«За цей час, без перебільшення, усі зобов’язання, які брала на себе політична опозиція часів Януковича (до якої входили нинішні представники «Народного фронту». – Ред.), були виконані. Всі ті запити, які ставила перед державою Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій впродовж 20 років, зокрема ті, що стосувалися більшої присутності церкви в публічній сфері, в сфері освіти, ті, що стосувалися пільг на електроенергію, тарифів тощо, - все це було виконано перед церквами та релігійними організаціями України», - підкреслив Віктор Єленський.

«Церкви та релігійні організації мають таке ставлення від української держави, якого не має жодна інша організація, через ту унікальну місію, яку виконують ці організації в нашій країні. Саме тому українську громадськість по-справжньому обурили спроби під релігійною оболонкою здійснювати те, що підриває внутрішньо-політичну ситуацію в Україні, те, що збурює громадський спокій, те, що не йде на користь міжконфесійним відносинам в нашій країні. Я маю на увазі хресну ходу, яка рушила з Святогорської лаври на Київ», - зауважив народний депутат.

При цьому він додав, що Україна як демократична держава має дуже високі стандарти свободи совісті і «жодна релігійна організація не повинна питати у держави, в якій спосіб їй маніфестувати свої релігійні почуття».

«Але хода, метою якої проголошено боротьбу за мир, молитву за мир, за єднання України, очевидно, не виконує свого призначення», - додав він.

На думку Віктора Єленського, учасники хресної ходи, організованої, як відомо, представниками Опозиційного блоку, перш за все «мають звертатися не до української влади, а до тих, з боку кого йде загроза миру в Україні, в Європі і в цілому світі». 

«Організатори ходи не знайшли жодного слова критики в адресу тих, хто розпалив війну в Україні, тих, хто здійснив агресію, тих, хто продовжує свої мілітаристські дії на сході України. Організатори ходи не знайшли за можливе зупинити тих священнослужителів, які зривали мобілізацію на Буковині, а з іншого боку благословляли паради бойовиків на окупованих територіях. Натоміть вони знаходять багато слів на адресу української влади, яка вимушена захищатися від російської агресії», - наголосив народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua