Арсеній Яценюк: Лише за один день «Ощадбанк» видав майже 600 кредитів за програмою енергоефективності (відео)
п’ятниця, 18 вересня 2015, 14:32

Програма енергоефективності – це те, що потрібно було зробити 20 років тому, як у Східній Європі. «Газом, який коштує мільярди доларів, ми опалюємо атмосферу», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, виступаючи в Парламенті у п’ятницю, 18 вересня.

Раніше Польща та країни Балтії, зазначив Глава Уряду, «мали таку саму систему – опалювання атмосфери: будинки й теплотраси неізольовані, котли радянських зразків».

Арсеній Яценюк нагадав, що минулого року Уряд розпочав широку програму енергоефективності. Зокрема, повідомив Арсеній Яценюк, держава компенсує частину кредиту, який громадяни беруть на заміну вікон, котлів, утеплення будинків: «Якщо ОСББ прийняло рішення утеплити будинок, то 70% з бюджету йде компенсація на утеплення».

У цій програмі, за його словами, задіяні державні банки – «Ощадбанк» та «Укргазбанк». Арсеній Яценюк зазначив, що, наприклад, лише за вчорашній день «Ощадбанк» видав 571 кредит за програмою енергоефективності.

Окрім того, зазначив Глава Уряду, НКРЕ в минулому і поточному році прийняла декілька стимулюючих рішень щодо енергоефективності: якщо бюджетна організація вирішила змінити котел, «то всю економію, яку вона отримала на тарифі, вона може витратити на модернізацію».

Глава Уряду наголосив на ролі органів місцевого самоврядування у програмі енегроефективності. Він навів приклад Львова, де запроваджена програма компенсації не тільки по тілу кредиту, а й відсотків: «Місцеві бюджети компенсують 50 від процентної ставки». Арсеній Яценюк також відзначив Вінницю в питанні популяризації субсидій і енергокредитів. 

«Ресурс на це в місцевих бюджетах є. Завдяки тому, що ми з вами провели децентралізацію бюджетну, ресурси місцевих бюджетів зросли на 40%», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua