Основна мета створення об’єднаних громад – підвищення їхньої економічної спроможності в майбутньому, – Максим Бурбак (фото)
п’ятниця, 3 листопада 2017, 18:15

Посилення економічної спроможності громад є головною метою реформи децентралізації.

Про це заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак на зустрічі з головами об’єднаних територіальних громад Чернівецької області.

«Чим більше створюється громад, тим менше коштів держава буде виділяти на кожну з них. Звісно, ми будемо пропонувати збільшити фонд фінансування громад з Державного бюджету. Проте того, що було 2015 року, коли ці кошти ділилися поміж першими 159-ма громадами, уже не буде», – зауважив парламентарій.

За словами Максима Бурбака, держава продовжуватиме фінансувати інфраструктурні проекти, які реалізують громади, проте самі громади теж мають бути економічно спроможними.

Також депутат висловив переконання, що для створення спроможних громад потрібно, зокрема, не боятися виходити за межі районів, які існують нині, й навів приклад приєднання села Буківка Герцаївського району до Тереблеченської ОТГ Глибоцього району.

«Тут уже багато залежить від голів громад і самих мешканців, як вони зуміють відшукати необхідні аргументи. Для мене показовим є приклад Новодністровська, коли мер і депутати об’єднали зусилля задля створення громади. Відклали на бік політичні суперечності, спільно їздили навколишніми селами, переконували людей. І у них усе вийшло», – наголосив політик.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua