Основне, щоб не було жесту умиротворення агресора - Арсеній Яценюк про зустріч президентів України і Франції (відео)
четвер, 15 квітня 2021, 09:37

«Політика, на превеликий жаль, інколи буває надто цинічною. І цінності підміняються цінами. Цінами на газ, або на нафту, або ще на щось», - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Підсумки з Анною Валевською» на Еспресо.TV.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в Європі скоро відбудеться низка виборів, зокрема в Німеччині та Франції: «Ми повинні відверто дивитися на ситуацію, що кожна країна в першу чергу буде розглядати свої внутрішньополітичні питання, а тільки потім зовнішньополітичні».

Він також нагадав, що президент Зеленський невдовзі матиме зустріч із президентом Франції Макроном: «Я би хотів, щоби президент Макрон на зустрічі з президентом Зеленським принаймні зробив такий жест, як зробив його попередник Олланд». Арсеній Яценюк нагадав, що свого часу зустрічався з президентом Олландом, і він відмовився продавати Росії вертольотоносці «Містраль», які по факту повинні були бути дислоковані в Криму.

«Основне, щоб від Макрона не було жесту замирення або умиротворення агресора Путіна. Знаючи про великі культурні зв’язки між Францією і Росією, щоб ці культурні зв’язки зараз не зіграли такий злий дуже жарт у наших двосторонніх відносинах», - сказав він.

«Думаю, найкращий варіант, коли президент Макрон на спільній прес-конференції з президентом України Зеленським чітко заявить - так само, як і президент Байден, - що вони беззастережно підтримують українську державу. Що Франція, як одна з ключових країн Європейського Союзу, буде допомагати Україні в постачанні озброєнь для української армії, вимагатиме посилення санкцій проти РФ, якщо Росія знову піде в наступ на Україну. Що Франція не буде робити Україну винною в невиконанні Росією Мінських угод, а публічно звинуватить Росію в порушенні «Мінська» і в агресивній політиці по відношенню до України», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua