Останнім часом в енергосектор України було інвестовано понад 1,1 млрд євро «зелених» інвестицій, – Наталія Кацер-Бучковська
вівторок, 2 жовтня 2018, 11:00

Ринок «зеленої» енергії перетворився в силу майбутнього, яка неминуче зіграє вирішальну роль у досягненні Україною енергетичної незалежності та забезпеченні енергетичної безпеки нашої держави.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки під час виступу на Саміті з майбутнього енергетики Bloomberg EMEA Summit-2018, який проходить Лондоні.

Народний депутат підкреслила, що Україна керується світовими тенденціями з метою розвитку «чистої» енергії на користь українських споживачів та бізнесу, тому затвердила амбітні стратегічні цілі в секторі відновлювальної енергетики, зокрема досягнення 11% показника ВДЕ (внутрішніх джерел енергетики) в кінцевому споживанні енергії в 2020 році.«Сектор відновлювальної енергетики є ключовим пріоритетом української влади, але об’єктивно ми ще далекі від 11% ВДЕ в кінцевому споживанні енергії. При цьому Україна має доволі сприятливу законодавчу та нормативну базу для реалізації інвестиційних можливостей у проектах «зеленої» енергетики, маючи одні з найвищих «зелених» тарифів в Європі. Український парламент продовжує працювати над поліпшенням інвестиційної привабливості сектору», - сказала парламентар.

Наталія Кацер-Бучковська також підкреслила що, незважаючи на те, що інвестиційний клімат для «зелених» перебуває в процесі законодавчого вдосконалення, Україна вже привернула увагу міжнародних енергетичних гравців, які вже заходять на ринок із взаємовигідними бізнес-проектами.

«Кількість історій успіху підтверджує тезу, що український сектор «зеленої» енергетики цікавий міжнародному інвестору, а динаміка встановлення нових потужностей просто вражає. Після запуску реформ у енергетичному комплексі, такі ВДЕ-інвестори, як TIU Canada, ACCIONA Energia, Tokmak Solar Energy, Scatec Solar, Engie Cofely та ін. вже вийшли на український ринок з прибутковими бізнес-проектами”, - зазначила Кацер-Бучковська.

Більше того, за її словами, нещодавно була підписана угода про інвестиційні проекти з будівництва вітрових електростанцій у Херсонській області з норвезькою компанією NBT із загальними інвестиціями на 450 млн дол. США.

Народний депутат висловила переконання, що український енергетичний ландшафт виглядатиме інакше у тому ж 2020 році, і саме зараз вдалий час для реалізації інвестиційного потенціалу України в секторі «зеленої» енергетики, враховуючи, що за останні кілька років вже в сектор було інвестовано більше 1,1 млрд євро «зелених» інвестицій.

Довідково: З моменту свого створення у 2008 році Саміт з майбутнього енергетики від Bloomberg NEF зумів створити унікальну конвергенцію старих і нових акторів енергетичного бізнесу - традиційних гравців і лідерів передових енергетичних систем. Саміт продовжує створювати середовище для нових контактів і служить форумом для обговорення критичних енергетичних проблем сьогодення і наступних десятиліть.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua