Остап Семерак: Без громадянського суспільства не буде ефективної екологічної політики
середа, 2 листопада 2016, 12:06

Ефективна екологічна політика в Україні можлива лише за участі громадянського суспільства.

Таку думку висловив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак у ході конференції «Як досягти належного екологічного врядування?», яка проходить 1-2 листопада в Києві, учасниками якої є представник Делегації ЄС в Україні Йоганнес Баур, Надзвичайний та Повноважний посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, екологічні експерти, представники ОДА та громадських організацій.

«Ми переживаємо час, коли українське суспільство змінює ставлення до навколишнього природного середовища і наше завдання сформувати нові пріоритети у формуванні державної екологічної політики. І це, підкреслюю, має бути завданням не лише для української влади, а й громадян», - сказав Остап Семерак.

Міністр зазначив, що ставлення до Мінприроди, як до баласту серед державних органів, терміново має бути змінене.

«Екологічна безпека, чисте повітря та вода, родючі, невиснажені ґрунти – ось ті показники, за якими оцінюватимуть нашу роботу і стан довкілля в майбутньому», - наголосив він.

Остап Семерак також підкреслив важливість гармонізації українського законодавства зі стандартами європейського права, зокрема, в контексті імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

«Мені прикро чути, що  наша країна займає перше місце по рівню смертністю через забруднення клімату. Змінити це «в руках» наших політиків, екологів і самих українців. Відповідальність за екологічне майбутнє наступних поколінь сьогодні лежить на кожному з нас», - підкреслив Остап Семерак.

Міністр також повідомив, що  4 листопада 2016 року  вступає в силу Паризька  кліматична угода, яку Україна підписала і ратифікувала однією з перших.

«Це - суттєвий крок до зміни кліматичної політики в країні. А для цього необхідно ухвалити необхідні закони, які дають можливість провести  реструктуризацію економіки  і зробити все для зменшення викидів парникових газів, розвиток «зеленої циклічної економіки» та низькокарбонової енергетики в державі», - наголосив Остап Семерак.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua