Остап Семерак: Будівництво "Укриття" на Чорнобильській АЕС йде згідно графіка
п’ятниця, 27 травня 2016, 10:00

Усі роботи по завершенню будівництва і насування арки НБК на об’єкт "Укриття" 4-го енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції проходять згідно графіка.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр екології і природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак.

Він зазначив, що провів робочу зустріч із Вінсоном Новаком - директором Департаменту ЄБРР з ядерної безпеки "Україна-Європейський банк реконструкції та розвитку".

"Отримали чудову новину – на рахунок ЄБРР поступили додатково зібрані 25 квітня цього року кошти країнами-донорами для завершення будівництва сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2), у тому числі 1,4 млн євро від України", - сказав Остап Семерак.

Він уточнив, що на зустрічі обговорили хід будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива на Чорнобильській АЕС та арки НБК на об’єкт "Укриття" 4 енергоблоку.

"Хочу також повідомити, що всі роботи по завершенні будівництва та насування арки НБК на об’єкт "Укриття" йдуть згідно графіка. Сподіваюся, що вже через 168 днів ми завершимо процес її насування", - зазначив Остап Семерак.

Очільник Мінприроди очікує, що 22 липня під час чергового засідання Асамблеї донорів ЄБРР в Лондоні питання співпраці з Україною буде продовжено.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua