Остап Семерак: Деякі політичні сили зацікавлені у провалі безвізового режиму з ЄС
п’ятниця, 23 жовтня 2015, 12:19

У Верховній Раді є партії, які зацікавлені у провалі «безвізового плану», аби використати цю ситуацію для критики Президента і Уряду.

Про це написав народний депутат фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Остап Семерак у блозі для «Нового времени».

За його словами, для безвізового режиму український парламент має ухвалити близько 20 законопроектів.

«Протягом 2015 року в Україні працювали понад шість моніторингових місій Європейської комісії. Їх загальний висновок оптимістичний. Це значить, що ми виконали велику частину умов для отримання безвізового режиму, однак, не пройшли цей шлях до фінішу», - сказав Семерак.

«Україна повинна до 9 листопада схвалити в остаточному варіанті ряд законів та інших актів, просунутися в напрямку роботи всіх новостворених антикорупційних органів - Національного антикорупційного бюро, Національного агентства з питань запобігання корупції і Антикорупційної прокуратури», - зазначив він.

Народний депутат додав, що виконання цих завдань обговорювалося на засіданні Національної ради реформ 19 жовтня.«Якщо говорити мовою цифр, то нам потрібно ще ухвалити близько 20 актів, і це робота не лише Верховної Ради», - підкреслив Остап Семерак.

У той же час він висловив стурбованість намаганнями окремих політичних сил провалити «безвізовий план» та використати ситуацію для критики влади.

«Очевидно, що політичні партії у прийнятті «безвізового пакету» заангажовані. Складається враження, що у Верховній Раді є партії, які хотіли б провалу виконання «безвізового плану», аби використати цю ситуацію для критики Президента та Уряду», - сказав народний депутат. 

«Наступний сесійний тиждень покаже, чи зможуть українці з першої половини 2016 року їздити в ЄС без віз, чи над давно очікуваним рішенням для громадян України переважать політичні інтриги», - наголосив Семерак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua