Остап Семерак ініціює створення прозорої процедури використання надр
середа, 11 травня 2016, 15:44

Міністр екології і природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак ініціює створення прозорої процедури використання надр.

Про це міністр написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

"У Мінприроди вже є певне бачення, як має реформуватися цей сектор", - зазначив Остап Семерак.

Він повідомив, що 16 травня відбудеться нарада з цього приводу і висловив сподівання, що за короткий час вдасться вийти на урядове рішення.

"Пріоритет - створення інвестиційно привабливих умов в галузі видобутку надр (газ, нафта, вода та інші). Прозора видача ліцензій. Суворі наслідки за порушення умов видобутку. Застосування сучасних технологічних можливостей для обліку та контролю видобутих надр", - пояснив міністр своє бачення нововведень.

За словами Остапа Семерака, оптимізація роботи Держгеонадр – ще один пріоритет. Держекоінспекція також має бути реформована.

Окремо міністр звернув увагу на презентовану керівництвом "УкрГазовидобування" концепцію збільшення видобутку газу.

"Я вітаю енергонезалежність як складову національної ідеї, над якою уряди України успішно працювали два минулі роки. Однак нам не потрібне збільшення видобутку за будь-яку ціну. В тому числі і ціною екологічної безпеки", - зазначив він.

Остап Семерак наголосив, що Мінприроди є партнером у розвідці та раціональному використанні надр.

"І тільки з такої позиції маємо виробити спільні підходи до збільшення видобутку будь-яких надр, у тому числі газу", - резюмував міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua