Остап Семерак: Маємо посилити відповідальність за порушення природоохоронного законодавства
понеділок, 24 вересня 2018, 17:55

Верховна Рада повинна якнайшвидше розглянути законопроект щодо посилення відповідальності за порушення природоохоронного законодавства.

Таку думку висловив міністр екології та природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак під час презентації соціологічних досліджень Ресурсно-аналітичного центру "Суспільство і довкілля".

"Дослідження показали, що в країні почався новий рух екосвідомості українців.  Для 93% охорона довкілля є важливою проблемою, а 87% вважають, що можуть особисто відігравати роль у захисті українського довкілля. Це - абсолютно нове усвідомлення ролі екології в житті людини", - зазначив Остап Семерак.

Водночас, за його словами, поки що українці роблять замало для збереження довкілля - відчувається розрив між сприйняттям екоцінностей та реальними діями.

Остап Семерак зазначив, що одним зі способів вирішення ситуації має стати посилення відповідальності за порушення природоохоронного законодавства.

"Штрафи за порушення природоохоронного законодавства потрібно підвищувати. З ініціативи Мінприроди у парламенті вже лежать зміни до законодавства про суттєве підвищення штрафів за всі правопорушення, які завдають шкоди довкіллю. Проте парламент чомусь більш схвально ставиться до голосування щодо підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху. Очевидно,  що це важливо, але проблема, про яку ми говоримо зараз, є глобальнішою", - зазначив міністр.

Остап Семерак висловив сподівання,  що до кінця року парламент проголосує за розроблений Мінприроди законопроект та посилить відповідальність усіх, хто забруднює довкілля.

"У профільному парламентському комітеті цей законопроект вже пройшов обговорення, тому не виключаю, що найближчим часом його винесуть на голосування до Верховної Ради", - додав він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua