Остап Семерак: Ми маємо адаптувати законодавство під європейські стандарти (відео)
четвер, 24 грудня 2015, 11:42

Після підписання Угоди про асоціацію з ЄС та її ратифікації український парламент не завершив до цього часу заходи з інституційної спроможності виконання документу.

Про це заявив перший заступник головки Комітету з питань європейської інтеграції, народний депутат фракції "Народний фронт" Остап Семерак на брифінгу у парламенті.

За його словами, перед парламентом стоїть питання створення повного механізму для реалізації Угоди про асоціацію.

"Комітет з питань європейської інтеграції ставить перед собою завдання на рік створити і запропонувати парламенту таку модель, яка внесе зміни. Наприклад, ми вважаємо за необхідне прийняття такої бази законодавства, яка завершить процес наближення українського законодавства до законодавства і права ЄС", - сказав Семерак.

Народний депутат зазначив, що у профільному комітеті уже створена робоча група, яка напрацьовує зміни, і уже в січні запропонує готовий законопроект до розгляду на наступній сесії.

"Друге, ми маємо створити фільтр законодавчих актів, що проходять через парламент. Для цього наш комітет зареєстрував більше ніж півроку тому законопроект №2046а, який вносить зміни до регламенту і передбачає обов'язкове подання розробниками висновку відповідності законопроекту європейським правилам і стандартам та дає право спікеру повернути ініціативи, які віддаляють нас від права ЄС", - резюмував Остап Семерак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua