Остап Семерак: Ми розробили законодавчий пакет системи моніторингу парникових газів
вівторок, 24 квітня 2018, 15:29

Україна спільно з міжнародними партнерами розробила національний пакет законодавства щодо запровадження системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Він зараз проходить погодження перед схваленням Урядом та парламентом.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак під час Міжнародної конференції щодо досягнення цілей Паризької кліматичної угоди, організованій Мінприроди з Групою ініціатив Світового банку.

Остап Семерак подякував Світовому банку за надану Україні підтримку у процесі побудови нового ринку викидів парникових газів.

«Ми вже маємо перші результати спільної роботи - це національний  пакет законодавства щодо запровадження системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, який наразі проходить процедури офіційного погодження перед схваленням Урядом та парламентом. Попереду ще багато роботи, і ми дуже вдячні Групі ініціатив Світового банку за значну підтримку», - сказав Остап Семерак.

Він зазначив, що стратегічні та нормативні документи, які зараз розробляються Мінприроди враховують цілі щодо викидів парникових газів, як у контексті національних, так і міжнародних зобов’язань України.

Нагадаємо, створення та впровадження внутрішньої системи торгівлі квотами на викиди парникових газів передбачено Угодою про асоціацію між Україною і ЄС. Метою створення цієї системи є скорочення викидів парникових газів при найменших можливих втратах, а також стимулювання модернізації економіки. Необхідною передумовою для впровадження торгівлі квотами на викиди є створення в Україні системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Найбільша регіональна система торгівлі квотами на викиди діє у країнах ЄС.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua