Остап Семерак: Ми відчуваємо шалений спротив щодо перетворення мисливських угідь Януковича у національний природний парк
четвер, 16 лютого 2017, 19:01

В Україні до 2020 року мають бути  майже удвічі  збільшені площі природно-заповідних територій.

Про це в інтерв’ю виданню «Тиждень» розповів міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак.

«Сьогодні ми працюємо над розширенням їхньої площі й плануємо до 2020-го збільшити її з 6% майже вдвічі. Таке завдання поставлено Главою держави, і це - наше зобов'язання в межах європейської інтеграції», - розповів міністр.

Водночас він зауважив, що збільшенню території природно-заповідних зон, а подекуди визначенню їхніх меж, перешкоджають органи місцевого самоврядування, та навів кілька прикладів таких випадків.

«Скажімо, у Дніпровсько-Тетерівському національному природному парку (мисливські угіддя Януковича в Сухолуччі, Київщина) досі шалений спротив лісників і чиновників. З приводу Холодного Яру (Черкащина), де, крім природних перлин, є пам'ятки історії та культури, Черкаська облрада під тиском якихось угруповань із лісової галузі приймає рішення про недоцільність чи передчасність створення там національного природного парку», - розповів Остап Семерак.

Також для Мінприроди залишається актуальним питання природоохоронного моніторингу тимчасово окупованих територій та підрахунку завданих довкіллю збитків.

«Нам складно визначити, в якому вони (заповідники та національні природні парк. Ред.) стані. Ми тільки можемо здогадуватися про стан справ й отримуємо інформацію від очевидців, які звідти приїздять. Улітку російські агресори на території національних природних парків у Криму проводили військові навчання, тому можна собі уявити, що там після ракетних стрільб із флорою й фауною.  Це - варварське ставлення до української території. Вони підсвідомо розуміють, що то не їхнє, тому нищать», - зазначив міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua