Остап Семерак: Ми виносимо на громадське обговорення нову Стратегію екологічної політики до 2030 року (презентація, відео)
вівторок, 12 вересня 2017, 17:58

Нова редакція Стратегії державної екологічної політики до 2030 року має стати інструментом зміни екологічного курсу України на європейський.

На цьому наголосив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак.

Презентуючи нову Стратегію екологічної політики до 2030 року, міністр підкреслив, що вона  має залишатися поза політикою і бути головною платформою для майбутнього сталого розвитку України.

«Сучасні тенденції, середньострокові пріоритети Уряду, міжнародні зобов’язання та численні консультації з громадськістю показали, що Стратегія екологічної політики України потребує оновлення. Нова редакція Стратегії містить ряд необхідних інновацій. Зокрема, перелік чітких показників виконання - 35 індикаторів», - зазначив він.

Остап Семерак також повідомив про початок громадського обговорення проекту закону «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики на період до 2030 року». Протягом трьох тижнів Мінприроди буде приймати зауваження та пропозиції. Потім текст буде винесений на схвалення Уряду.

«Ми починаємо публічне обговорення Стратегії, і  я сподіваюся на активну позицію громадськості та підтримку ініціативи Мінприроди. Тільки спільна та послідовна робота приведе до усвідомлення пріоритетності збереження навколишнього природного середовища, зокрема в порядку денному Уряду та парламенту», - підкреслив міністр.

За його словами, наступний крок - формування  та втілення Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища.

«Наші партнери із ЄС відзначають прогрес України у просуванні екологічної складової. Проте виконання Угоди про асоціацію з ЄС  - складний процес, який вимагає довгострокових стратегічних рамок і зачіпає економічну та соціальну складові. Нова редакція Стратегії – це амбітний стратегічний план, визначений нами і необхідний для сталого розвитку України», - сказав Остап Семерак.

У свою чергу координатор робочої групи «Енергетика, транспорт, довкілля та зміна клімату» української сторони Платформи громадського суспільства Україна-ЄС Наталія Андрусевич наголосила, що усі реформи, які проводяться з метою імплементації екологічної складової Угоди про асоціацію з ЄС, мають регіональний, субнаціональний контекст.

«Беручи до уваги процес децентралізації, який зараз набирає обертів і матиме значний вплив на перерозподіл владних повноважень, при розробці нормативно-правових актів необхідно знати і враховувати думку місцевих органів влади, особливо в контексті тих функцій, які їм доведеться виконувати», - повідомила на прес-конференції Наталія Андрусевич.

Ознайомитися з текстом законопроекту та взяти участь у обговоренні можна за посиланням  https://menr.gov.ua/projects/109/

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua