Остап Семерак: Парламент відкрив шлях для інвестицій у зону відчуження
четвер, 14 липня 2016, 15:42

Верховна Рада ухвалила в цілому доопрацьований законопроект №4437 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового режиму території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи».

За словами міністра екології та природних ресурсів, представника партії «Народний фронт» Остапа Семерака, ухвалений закон допоможе вирішити у зоні відчуження питання розпорядження землями державної власності, врегулювати містобудівну діяльність та видачу дозволів на спецкористування водних об’єктів та на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

«Я вже неодноразово говорив, що ухвалення даного закону дозволить змінити ставлення до зони відчуження. Від дня трагедії минуло вже 30 років, але це не означає, що ці території мають залишатися назавжди законсервованими. За цей час забруднена територія стала значно безпечнішою. Нам потрібні нові підходи та стратегії адаптації і розвитку Чорнобильської зони в напрямку розвитку наукової, туристичної та економічної галузей», - зазначив міністр.

Остап Семерак також зауважив, що перспективною для вітчизняної економіки є альтернативна енергетика.

«Низку інвесторів цікавить будівництво сонячних електростанції у зоні відчуження. Головною перешкодою до цього часу була саме відсутність прав розпорядження землею на цих територіях. Цей пункт врахований у даному закону. Маю надію, що сьогодні парламент, ухваливши цей закон, відкрив для інвесторів шлях до України»,- зазначив Остап Семерак.

Міністр також нагадав, що підписано указ про створення на території зони відчуження Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

«Президент відповідним указом створив Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник у двох районах Київської області загальною площею 227 тис га. Указ набуде чинності саме з дня вступу в силу цього закону, який регулює питання про відведення земельних ділянок зон відчуження і відселення», - пояснив Остап Семерак та зауважив, що документ також впорядкує владні повноваження органів виконавчої влади на цій території.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua