Остап Семерак: Під час Дня довкілля у ВР плануємо розглянути не менше 10 першочергових законопроектів
понеділок, 3 жовтня 2016, 11:47

Цього пленарного тижня Верховна Рада запланувала один день присвятити розгляду законопроектів, які стосуються сфери охорони навколишнього середовища.

Про це в ефірі одного з телеканалів розповів міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак.

Він повідомив, що вже узгодив проведення Дня довкілля із Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

«Ми напрацювали план першочергових законопроектів, які потрібно терміново ухвалити. Їх точно буде більше 10-ти. День довкілля - це не приурочена якимось подіям дата, а звичайний робочий день, який ми хочемо приділити проблемам екології», - розповів Остап Семерак.

Він зазначив, що останнім часом Україна змінює свої пріоритети у природоохоронній політиці.

«Українське законодавство вимагає змін. Я радий, що Європейський Союз нас у цьому підтримує і допомагає. Угода про асоціацію, ратифікована Україною, дала нам інструменти у вигляді європейських стандартів і нам потрібно їх імплементувати», - резюмував міністр.

Зокрема, планується, що Верховна Рада розгляне законопроект «Про оцінку впливу на довкілля» (№2009а-д), який забезпечуватиме ефективну і прозору процедуру оцінки екологічних ризиків перед реалізацією певних видів діяльності.  Необхідність прийняття цього закону також диктується взятими Україною на себе євроінтеграційними зобов’язаннями в рамках Європейського енергетичного співтовариства та Угоди про асоціацію Україна - ЄС. 

Також  має бути розглянуто законопроект №3259 «Про стратегічну екологічну оцінку», спрямований на узгодження екологічної складової в державних та місцевих програмах з іншими факторами. Наприклад, програма розвитку регіону чи енергетична стратегія мають бути оцінені з точки зору їхнього впливу на довкілля.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua