Остап Семерак: Підписано угоду з Латвією про співробітництво в галузі охорони навколишнього природного середовища
вівторок, 4 квітня 2017, 16:16

Міністерство екології та природних ресурсів України та Міністерство охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку Латвійської Республіки підписали Угоду про співробітництво в галузі охорони навколишнього природного середовища.

Від української сторони документ підписав Міністр екології та природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак.

"Україна задекларувала спільне активне співробітництво в сфері охорони навколишнього середовища з Латвією. Нарешті ми підійшли до практичної реалізації проекту, бо майже рік ми активізували цей напрям. Поглиблення співпраці з балтійськими країнами у природоохоронній сфері - це фактично об’єднання навколо порятунку довкілля", - наголосив він.

"Сьогодні більшість країн світу усвідомлюють необхідність екологічно безпечного і сталого розвитку і формують державну політику з урахуванням екологічних пріоритетів. Україна лише стає на сталий шлях свого розвитку і міжнародне співробітництво в цьому напрямку, і досвід інших країн для нас надзвичайно важливий", - додав Остап Семерак.

У рамках Угоди передбачається поглиблення співпраці двох країн з метою спільного вирішення глобальних і регіональних екологічних проблем.

Документ передбачає, що сторони співпрацюватимуть у сфері управління природоохоронними територіями, збереження біо- та ландшафтного різноманіття і розвитку екомережі, захисту озонового шару та охорони ґрунтів та вод, переробки відходів та забруднення повітря. Крім того, Угодою передбачено співробітництво з метою впровадження оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки.

"Ми домовилися з латвійськими колегами здійснити спільні дослідження та розробити і реалізувати ряд проектів. Обмін досвідом і передовою практикою екологічного менеджменту, я переконаний, дасть додатковий поштовх до формування нових підходів у сфері охорони навколишнього природного середовища", - сказав Остап Семерак.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua