Остап Семерак: Підвищення екологічної безпеки на території зони відчуження – один з наших пріоритетів
середа, 26 квітня 2017, 17:10

Одним із пріоритетів діяльності Уряду в природоохоронній сфері залишається реалізація заходів, які сприяли  підвищенню  рівня екологічної безпеки на території зони відчуження.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак у Чорнобилі, де сьогодні відбуваються заходи щодо вшанування пам’яті ліквідаторів техногенної катастрофи на ЧАЕС.

Він зазначив, що завдяки  щоденній роботі з подолання  наслідків катастрофи, у зоні відчуження підтримується високий рівень екологічної безпеки, і це - надважливе завдання як для української влади, так і міжнародних партнерів.

«Плануємо, що до кінця року буде повністю введено в експлуатацію НБК. Це дозволить безпечно завершити необхідні роботи на зруйнованому 4-му енергоблоці та перетворити об’єкт «Укриття» на екологічно безпечну систему. Крім того, заплановано низку заходів щодо запуску другого сховища для відпрацьованого ядерного палива «сухого типу» СВЯП-2. Насправді, це ще кілька важливих кроків до підвищення екологічної безпеки країни», - зазначив Остап Семерак.

Також він нагадав, що торік було утворено Чорнобильський радіологічний біосферний заповідник, який має не лише  забезпечувати підтримку та підвищення бар'єрної функції Чорнобильської зони відчуження та зони безумовного (обов'язкового) відселення,  але й сприятиме організації та проведенню міжнародних наукових досліджень.

Остап Семерак також зазначив, що Уряд працює над створенням належних умов для успішної реалізації проекту парку сонячної енергетики.

«Перший проект відновлюваної сонячної енергетики на території Чорнобильської зони вже почали реалізовувати. Сьогодні можемо говорити про перші приватні інвестиції в цю зону. Це невелика сонячна станція, яка вже будується. Це український інвестор», - повідомив міністр.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua