Остап Семерак презентував кроки для переходу до «зеленої» економіки
п’ятниця, 10 червня 2016, 13:08

«Україна розглядає можливості переходу національної економіки до «зеленої» до 2030 року», - наголосив міністр екології та природних ресурсів України, представник Політичної партії «Народний фронт»  Остап Семерак на 8-й Конференції міністрів «Довкілля для Європи» в Батумі, Грузія.

Міністр презентував головні напрямки реалізації регіональної програми «Екологізація економіки в країнах Східного партнерства» («EaP GREEN»).

Програма фінансується Європейською комісією та іншими донорами і  спрямована на сприяння переходу шести країн Східного партнерства (СХП) Європейського союзу – Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Республіки Молдова та України –  до «зеленої» економіки , яка передбачає економічне зростання у поєднанні з енерго- та ресурсозбереженням, виробництвом продукції з поліпшеними екологічними характеристиками.

За словами Остапа Семерака, Україна визначила для себе головні пріоритети реалізації цієї програми. Зокрема, удосконалення українського природоохоронного законодавства до законодавства Європейського Союзу та запровадження європейських механізмів щодо оцінки впливу на довкілля від реалізації конкретних проектів, басейновий принцип управління водними ресурсами країни, європейський підхід управління у сфері поводження з відходами та торгівлі викидами парникових газів і охорони озонового шару та  підвищення ефективності поводження з ГМО.

Остап Семерак підкреслив, що Україна вже виконала низку завдань, окреслених програмою «Екологізація економіки в країнах Східного партнерства» («EaP GREEN»).

«Зокрема, розроблено план дій з впровадження зелених державних закупівель та встановлено вимоги екологічного маркування для трьох груп товарів (теплоізоляційних, лакофарбувальних матеріалів, миючих засобів) та проведений кількісний аналіз розвитку «зеленої» економіки в таких секторах, як органічне сільське господарство та енергоефективність», - наголосив міністр.

Остап Семерак зазначив, що Україна розглядає можливості та моделі переходу національної економіки до «зеленої» до 2030 року.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua