Остап Семерак: Причина зростання кількості біженців з України до ЄС - агресія Путіна проти України
понеділок, 30 листопада 2015, 20:36

Причина зростання кількості біженців з України до ЄС, перш за все, пов'язана з агресією Путіна проти України, яка спричинила появу понад 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб, і лише 1% від цієї кількості українців просять статус біженців в ЄС. Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», Голова Української частини Парламентського комітету асоціації Остап Семерак під час зустрічі Голів комітетів у Європейських справах країн-членів ЄС, що триває цими днями в Люксембургу.

Він зазначив, що на зустрічі обговорюється політика щодо біженців та легальних мігрантів.

Остап Семерак розповів, що у представленому під час зустрічі звіті Європейського офісу підтримки біженців (EASO) вказано, що «Україна сьогодні тримає зростаючий показник мігрантів до ЄС».

«Протягом минулого року близько 14 тисяч українців звернулися щодо отримання статусу біженця в ЄС. Це біля 2% від загального числа. Ми ввійшли в топ-25 таких країн», - наголосив народний депутат.

У той же час Семерак зауважив, що у порівнянні із загальною кількістю внутрішньо переміщених осіб в Україні - 1,5 млн. осіб - менше 1% від цієї кількості українців, просять статус біженців в ЄС.

Представник фракції «Народний фронт» пояснив депутатам всіх парламентів країн ЄС, щоУкраїна напрацювала свою ефективну політику щодо внутрішньо переміщених осіб.

«Ми не будуємо табори для таких людей, а даємо можливість знайти нове місце для життя та роботи по всій Україні. Державний бюджет протягом минулого року виділив 2,2 млрд грн на підтримку сімей внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні у школах Києва та інших містах вчаться діти з Донбасу та Криму, вчителями працюють люди з Луганська та Сімферополя», - наголосив він.

Крім того, парламентар повідомив, що «сьогодні стало відомо, що ЄС виділив 3 млрд євро на вирішення проблем з біженцями».

«Україна очікує на більшу підтримку українців, які втратили свій дім через війну «руского міра». Але головне, про що ми говорили з колегами,-  це агресія Путіна. Це причина проблеми, і ми потребуємо єдності у протистоянні агресору в Україні і в Сирії також», - зауважив народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua