Остап Семерак: Проект Національної стратегії поводження з відходами винесено на громадське обговорення
вівторок, 8 листопада 2016, 14:50

Мінприроди опублікувало та винесло на громадське обговорення анотовану структуру Національної стратегії поводження з відходами, яку до кінця року заплановано винести на розгляд Уряду.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт»  Остап Семерак.

Він зазначив, що розробка документа відбувалася за участю трьох міністерств: Мінприроди, Мінрегіону, Мінекономіки, а також програми підтримки «зеленої» модернізації української економіки німецької федеральної компанії GIZ і проекту Європейського банку реконструкції та розвитку за підтримки інвестицій в систему управління і переробки твердих побутових відходів (ТПВ).

Міністр повідомив, що проект було затверджено 28 жовтня ц. р. за результатами роботи на засіданні експертної групи.

«Маємо перші серйозні напрацювання щодо майбутньої Національної стратегії  поводження з відходами. Сьогодні ми готові винести її на громадське обговорення. Із текстом документа можна ознайомитися на офіційному сайті Мінприроди», - розповів міністр.

Документ охоплює всі види відходів і прописує механізми відповідно до європейської практики, які передбачають застосування макрорівневого підходу та створення інституцій з реалізації положень Стратегії поводження з відходами.

«Не виключаємо створення національного компетентного органу з класифікації відходів. Також в Україні може з’явитися Виконавче агентство з навколишнього середовища, що відповідає за видачу дозволів і пов'язані з ними функції. Це є загальноприйнятна практика в багатьох країнах ЄС. Звісно, чіткий розподіл обов'язків щодо поводження з небезпечними відходами буде вимагати деякої реструктуризації та адміністративного зміцнення Міністерства екології та природних ресурсів і регіональних органів охорони навколишнього середовища», - розповів Остап Семерак.

Він запросив громадськість та представників експертного середовища долучатися до обговорення проекту Національної стратегії поводження з відходами: «Маємо це зробити у максимально короткі терміни, щоб винести у грудні готовий документ на розгляд Уряду. Адже затвердження Національної стратегії поводження з відходами - це перші кроки на шляху реформування системи поводження з відходами. За ними - розробка проектів Національного плану дій  і регіональних (муніципальних) планів дій поводження з відходами в Україні на основі Нацстратегії», - резюмував  міністр.

 

Пропозиції та зауваження до анотованої структури Стратегії поводження з відходами просимо надсилати на електронну адресу  Shorobura@menr.gov.ua не пізніше 18 листопада  2016 року із позначкою теми «Пропозиції щодо НСПВ».  

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua